Texas Hold em Poker
No Deposit Forum
Poker Strategy
Bankroll Mob
YourPokerCash
Poker Source
Poker Net Online
Lilly Texas Hold em Bankroll
Play No Deposit Poker
Play Online Poker with Titan Poker
poker room
Историјата на покер
најдобрите шеги - Како до подобро расположение - смешни приказни
Илузија на контрола - Ефект на се има - Рационализација на купување - Ефектот на статус кво - Ефектот на избегнување загуби - Хиперболичен намалување на - Ефектот на обратна размислување - Селективна перцепција - Принцип кука - Когнитивна дисонанца - тенденција на самоодбрана
Професионални коцкари - Асоцијални коцкари - Обичните стаден коцкари - Сериозни вечеринка коцкари - компулсивно коцкари
Коцкање зависности
толпата психологија
Како да се мотивираат
Психологија коцкар - парадокс на коцкар
Free Capital Free Casinos Mansion
Texas hold em poker Gambling Online
Spanish
Belarusian
Estonian
Bulgarian
Greek
Croatian
Finnish
Swedish
Portuguese
Taiwanese
Hungarian
Turkish
Ukrainian
Russian
Arabic
Singapore
Japanese
Switzerland
Austria
Italian
Dutch
Belgium
Czech
Slovak
Brazil
German
French
Danish
Filipino
Georgian
Indonesian
Polish
Latvian
Lithuanian
Romanian
Serbian(Macedonian)
Slovenian
Vietnamese
Hebrew
Free Capital Free Casinos Mansion
Download Poker Soft



Texas Hold em Poker




Texas Hold em Free
 
Професионални коцкари - Асоцијални коцкари - Обичните стаден коцкари - Сериозни вечеринка коцкари - компулсивно коцкари

Bet No Deposit
 
 
Texas Hold em Poker



Зборот "коцкар", е поврзан со мнозинство на Полјаците со лице зависник од коцкање. Професионална терминологија создадена од страна на д-р кластер коцкар наречен играчи кои заработуваат редовни растенија. А вие која од шест групи ќе припаѓаат? Човекот во шапка достигне раката со коцки кажи ми за коските, а јас ќе ви кажам она што сте коцкар, кој е коцкар? д-р Роберт Л кластер професионалните коцкари - асоцијални коцкари - Обичните стаден коцкари - Сериозни вечеринка коцкари - компулсивно коцкари

Кој е коцкар?

Def.1. Игра на среќа е игра чија цел е да се предвиди исходот на конкретен настан, и овој резултат е силно зависна од случајни фактори. Def.2. Коцкар е лице кое свесно учествува во играта на среќа, ризикува губење на пари или нешто од вредност, главно за да се постигне мерливи придобивки или за средно како признавање или уживање на играта. [1] Д-р Роберт Л Кластерот како татко на професионална грижа за компулсивно коцкари генерално се смета да се биде Американец психијатар Роберт Л Custer (1927-1990). По негова иницијатива во 1972 година, е основана во Brecksville првиот третман центар коцкари. Во истата година, заедно со Јосиф Дан и Ирвинг Sacher основана на Националниот совет за компулсивно коцкање, која се занимава, меѓу другото, подигање на свеста на јавноста што е компулсивно коцкање и поддршка за коцкари и нивните семејства во борбата против зависноста. [2] [3] Custer кој прв се третираат патолошка склоност кон коцкање како излечива болест, значително придонесе за тоа да се класифицираат како ментално нарушување во 1980 година од страна на американската психијатриска асоцијација и вклучувањето во листата на Меѓународната класификација на болести. Еве шест видови на коцкари од Custer [4]: А мистериозен човек пуши пура во kapeluszuProfesjonalny плеер

Професионални коцкари (професионалните коцкари)

И професионалните коцкари се создаде коцкање професија и се истрае во игра. Тие се специјализирани и воз во игрите кои ги избрале и се способни да го контролираат и износот на пари и време поминато во играта. И професионалните коцкари се затоа не зависници од коцкањето. Трпеливо чекајќи можност да се донесе поволни залог и да се обидат да се зголеми нивниот профит. [5] Еден пример на професионален играч е американски милијардер Џорџ Elsworth Смит, кој кон крајот на векот се стекна со коњ трка.

Асоцијални коцкари (Антисоцијалното коцкари)

Асоцијални коцкари користи коцкање за да заработите пари илегално. Тие често се вклучени во комплетот натпревари, фишинг бонуси, игра генерал-натоварен или наредени палуба. Криминално однесување сведочат за тешкотиите на животот во согласност со општествените норми. Тие се потпираат на дијагноза на компулсивно коцкар за законски да се бранат против законот. Обичните близок близок повик коцкари коцкари играат за забава и дружење. Коцкањето може да биде за нив во форма на релаксација. Коцкање не се меша во семејството, социјални или професионални. Пример за такви играчи се луѓе кои се стави повремено, како што по повод Европското првенство, Лигата на шампионите или на Олимписките игри.

Сериозни вечеринка коцкари

Сериозни вечеринка коцкари поминуваат повеќе време коцкање отколку обичниот коцкари. Во однос на приоритетите во животот, коцкање е само втор во семејството. Коцкање беше задоволство, извор на одмор и најдобрата забава. Сериозни социјални коцкар е како налудничав, кој вели, мисли и се фокусираат на играта за одредена хоби. Сепак, може да го контролира износот на посветен време и пари на играта. коцкари прибегнаа кон коцкање да избега од проблемите. Коцкање потисне нивната здодевност, осаменост, анксиозност, депресија или лутина. Коцкање не е извор на задоволство, туку начин на ублажување внатрешната болка. Hardziści hardzistami ucieczkowi не се компулсивно. Тие се прилично слични на оние кои злоупотребуваат алкохол за олеснување и бегство од проблемите.

компулсивно коцкари

Задолжителните коцкар, компулсивно коцкари се играчи кои изгубиле контрола на неговата игра. Коцкање е за нив во прв план. Тоа е поважно од семејството, пријателите или работодавец. Оние со текот на времето се повеќе негативен став. Овој вид на зависност е прогресивно и уништува секој аспект на животот на коцкар. Да биде во можност да продолжи да игра компулсивно коцкари може да се скрши неговите морални принципи со дозволување на лаги, кражба или проневера на пари и да почнат да ја сокријат својата зависност. Плеер компулсивно не може да престанете да играте со својата волја, тој се чувствува присила игра. Често, кинење виновен. Многу играчи патологија има најмалку уште еден друг импулс контрола нарушување [6] и три пати поголеми шанси да извршат самоубиство отколку другите луѓе со оштетен
 
 
Template by Poker Template & USA Online Casino