Texas Hold em Poker
No Deposit Forum
Poker Strategy
Bankroll Mob
YourPokerCash
Poker Source
Poker Net Online
Lilly Texas Hold em Bankroll
Play No Deposit Poker
Play Online Poker with Titan Poker
poker room
Историјата на покер
најдобрите шеги - Како до подобро расположение - смешни приказни
Илузија на контрола - Ефект на се има - Рационализација на купување - Ефектот на статус кво - Ефектот на избегнување загуби - Хиперболичен намалување на - Ефектот на обратна размислување - Селективна перцепција - Принцип кука - Когнитивна дисонанца - тенденција на самоодбрана
Професионални коцкари - Асоцијални коцкари - Обичните стаден коцкари - Сериозни вечеринка коцкари - компулсивно коцкари
Коцкање зависности
толпата психологија
Како да се мотивираат
Психологија коцкар - парадокс на коцкар
Free Capital Free Casinos Mansion
Texas hold em poker Gambling Online
Spanish
Belarusian
Estonian
Bulgarian
Greek
Croatian
Finnish
Swedish
Portuguese
Taiwanese
Hungarian
Turkish
Ukrainian
Russian
Arabic
Singapore
Japanese
Switzerland
Austria
Italian
Dutch
Belgium
Czech
Slovak
Brazil
German
French
Danish
Filipino
Georgian
Indonesian
Polish
Latvian
Lithuanian
Romanian
Serbian(Macedonian)
Slovenian
Vietnamese
Hebrew
Free Capital Free Casinos Mansion
Download Poker SoftTexas Hold em Poker
Texas Hold em Free
 
толпата психологија

Bet No Deposit
 
 
Texas Hold em Poker

стампедо

Стампедо е веројатно најпознатата и се поврзани со психологијата на толпата однесување. Ефектот на овци однесување вклучува ситуација каде што еден субјект донесува одлуки водејќи сметка при проценката на одлуките на другите луѓе. На пример, ако сте силни цената опаѓа, тогаш јас ќе се постави, бидејќи најверојатно постои било значајни информации. Ова предизвикува картоп ефект често, исходот не е секогаш во согласност со очекувањата на играчот.

карактеристики на толпата

Глувци скокови надолу по падината во водата По толпата надвор размислување згаснува чувство на сопствениот идентитет. Чувства, мисли и постапки на индивидуите почнуваат да имаат свој заедничка насока. Толпата интелигенција ниво е значително намален во споредба со нивото на интелигенција на поединечни единици. Одлуките донесени во толпата, па тие се обично примитивно и едноставна. Чувства толпата се обично едноставни и претерани, понекогаш насилни. Единица во толпата, па дури и под влијание на неговиот истите броеви, се стекнува со чувство на непобедлива моќ, така што понекогаш си дозволува да се пропустливи оние страсти кои, се себе, сигурно ќе потиснати. Исчезнуваат чувство на одговорност. Толпата е анонимен, толку неодговорен. Заразност, а посебно заразност чувства и активностите на учесниците е типичен феномен во толпата. Едно лице во толпата е подложно на предлози и има намалена состојба на свест, и во голема мера потисната рационално размислување. Кое било лице да стане дел од толпата се спушта неколку степени пониски во културниот развој (одреден толеранција на недостатокот на култура е тоа потребно) Познавање на правилата за толпата е толку важно, бидејќи толпата да замине за некои информации, предлог не е многу подложна на промени и да се обиде да се контролира. Ќе мора да се сеќавам да се бори со толпата. Па ние навистина имаат сила и моќ на убедување во однос на поединци или купчиња луѓе. Толпата е воден од сопствените закони, може да се обратите за благородни идеали, но во одредени ситуации може да биде опасно!

 
 
Template by Poker Template & USA Online Casino