Texas Hold em Poker
No Deposit Forum
Poker Strategy
Bankroll Mob
YourPokerCash
Poker Source
Poker Net Online
Lilly Texas Hold em Bankroll
Play No Deposit Poker
Play Online Poker with Titan Poker
poker room
Историјата на покер
најдобрите шеги - Како до подобро расположение - смешни приказни
Илузија на контрола - Ефект на се има - Рационализација на купување - Ефектот на статус кво - Ефектот на избегнување загуби - Хиперболичен намалување на - Ефектот на обратна размислување - Селективна перцепција - Принцип кука - Когнитивна дисонанца - тенденција на самоодбрана
Професионални коцкари - Асоцијални коцкари - Обичните стаден коцкари - Сериозни вечеринка коцкари - компулсивно коцкари
Коцкање зависности
толпата психологија
Како да се мотивираат
Психологија коцкар - парадокс на коцкар
Free Capital Free Casinos Mansion
Texas hold em poker Gambling Online
Spanish
Belarusian
Estonian
Bulgarian
Greek
Croatian
Finnish
Swedish
Portuguese
Taiwanese
Hungarian
Turkish
Ukrainian
Russian
Arabic
Singapore
Japanese
Switzerland
Austria
Italian
Dutch
Belgium
Czech
Slovak
Brazil
German
French
Danish
Filipino
Georgian
Indonesian
Polish
Latvian
Lithuanian
Romanian
Serbian(Macedonian)
Slovenian
Vietnamese
Hebrew
Free Capital Free Casinos Mansion
Download Poker SoftTexas Hold em Poker
Texas Hold em Free
 
Како да се мотивираат

Bet No Deposit
 
 
Texas Hold em PokerКако да се мотивираат?

Доаѓа момент дека човек не го сака. Тоа е тешко потоа да се мотивира. Што тогаш да се направи? Секое лице мотивирани од други фактори. Така јас треба да мислам дека мотиватори ќе работат ефикасно за вас. Тука се општи насоки кои, исто така, треба да се провери во вашиот случај:

Бизнисмен шестоаголна поделени во 6 помали шестоаголници анализа цели - што е најважно за вас? Основа е поделбата на задачите: Важна / Итно, Важна / не итни, неважечки / ИТНО И без оглед / не е итно. Потоа во собата десната приоритети. Најголемата мотивација, која е внатрешната мотивација, предизвика од страна на правење на нештата се релевантни за вас. Почнувајќи од најважните задачи / најтешко / најмалку пријатно - ако го започнете денот со голема работа, тоа ќе биде полесно да се справи со тоа, кога имаш многу моќ. Покрај тоа, ако ништо друго не успее да го направите ова, тогаш ќе имаат чувство на задоволство на добро искористени ден, бидејќи сте го направиле на работа важно. Поделба на работата во фази - се големи задачи кои не може да се направи во еден ден. Со делење на задача во помали делови, да се избегне фрустрација дека не dokończyłeś задача. Спротивно на тоа, ќе ми биде драго дека сте завршиле одредена фаза од поголем проект и удира сукцесивно напред. Подобро да се постигне неколку мали награди на патот, еден голем отколку на крајот. Кога не се гледаат ефектите веднаш, нашата мотивација ниво се намалува. План награди - така ќе се фокусира на задоволство, а не на тешкотиите на работа. Направете го тоа сега! - Само што ќе почнете задача. Не го откажам, се грижи за него, иако за една минута и ќе се чувствувате присила да го заврши. Не почнувајте друга работа, додека не завршиш започна.

Визуелизација цел - многу позитивен ефект врз мобилизација на телото. Тоа е полесно да се работи кога имаш слика на една специфична награда од нејасни идеи. Мислиме слики. Графикони и слики многу мотивирани умот. Делат визијата на целта - ако ви каже некој за вашите планови, ќе се чувствуваат обврзани да го задржи зборот. Инаку, пад на самодоверба. Сепак, вие внимателно треба да изберете лице / лица кои треба да ги криел. Тоа мора да биде доверлив човек кој ќе ви помогне во демаркацијата планови. Скршен на лице, што е рамнодушен, па дури и она што не го одобруваат имаат спротивен ефект за таа цел. Образование - непознат работи често предизвикува аверзија кон активност. Да ги прошират своите знаења во задолжително поле и да се добијат на ефикасност и подготвеност за работа. Позитивно размислување - има многу докази дека позитивните луѓе размислување живее подобро. Кога тие веруваат дека тие ќе имаат повеќе мотивација да работат.

 
 
Template by Poker Template & USA Online Casino