Texas Hold em Poker
No Deposit Forum
Poker Strategy
Bankroll Mob
YourPokerCash
Poker Source
Poker Net Online
Lilly Texas Hold em Bankroll
Play No Deposit Poker
Play Online Poker with Titan Poker
poker room
Историјата на покер
најдобрите шеги - Како до подобро расположение - смешни приказни
Илузија на контрола - Ефект на се има - Рационализација на купување - Ефектот на статус кво - Ефектот на избегнување загуби - Хиперболичен намалување на - Ефектот на обратна размислување - Селективна перцепција - Принцип кука - Когнитивна дисонанца - тенденција на самоодбрана
Професионални коцкари - Асоцијални коцкари - Обичните стаден коцкари - Сериозни вечеринка коцкари - компулсивно коцкари
Коцкање зависности
толпата психологија
Како да се мотивираат
Психологија коцкар - парадокс на коцкар
Free Capital Free Casinos Mansion
Texas hold em poker Gambling Online
Spanish
Belarusian
Estonian
Bulgarian
Greek
Croatian
Finnish
Swedish
Portuguese
Taiwanese
Hungarian
Turkish
Ukrainian
Russian
Arabic
Singapore
Japanese
Switzerland
Austria
Italian
Dutch
Belgium
Czech
Slovak
Brazil
German
French
Danish
Filipino
Georgian
Indonesian
Polish
Latvian
Lithuanian
Romanian
Serbian(Macedonian)
Slovenian
Vietnamese
Hebrew
Free Capital Free Casinos Mansion
Download Poker SoftTexas Hold em Poker
Texas Hold em Free
 
Историјата на покер

Bet No Deposit
 

Texas Hold em Poker

Почетоците на покер, некои бараат во античка Кина. Ова е местото каде околу 900 години Н Д дојдоа на играта, која се разви во модерна покер. Потоа се користи тоа насликани коцки przypominającyh игра на домино, бидејќи на картичката уште не беше познат. Други размислува за потекло на индискиот покер игра Ganjifa или германски pochspiel. Модерната историја на покер започнува во почетокот на деветнаесеттиот век во Њу Орлеанс и Мисисипи речен слив. Од овој период дојде на првата напишани препораки за играта. Спротивно на тоа, самата игра gozwijała веројатно во текот на XVIII век кај работници ангажирани во spławianem стоки на реката Мисисипи. Почетна варијанта, наречена poque се одигра 20-картичка палуба, од десетици до асови помеѓу conajwyżej 4 играчи. Секоја од нив доби по 5 карти со лицето надолу, имаше само еден круг на наддавање и немаше размена на картички. Да се ​​шири игра на покер за целиот САД придонесе за репопулација на Дивиот Запад и златната треска. Тој стана нераскинлив дел од животот злато prospectors, авантуристи. Со зголемувањето на бројот следи развојот на покер: на време се појавува шпил од 52 карти, картичка подготви покер со отворени карти. Моментално најпопуларна форма на покер: Texas Hold'em била изградена во дваесеттите години на XX век. Тој самиот одвоена од покер Седум Card Stud. Вистински бум во покер почна на крајот на векот. Придонесоа до појава на онлајн покер предавам на телевизија од големите покер турнири и да се поврзани со овој изум овозможува на веб камера да се покаже картички спортисти, така што публиката може да го следат воз на мислата и развојот на професионални рака во текот на играта. Покрај тоа, покер се појави во неколку популарни филмови во текот на овој период, како што се: Rounders (Rounders) со Мет Дејмон и Едвард Нортон. А целосно исполнети Крис Moneymaker и Грег Raymer - добитник на светското првенство на покер Светската серија на покер, кој се квалификуваше за, не од страна на сателити на онлајн покер турнири со влезни влогови десетици долари. Покер przniknął секојдневниот живот, многу колоквијалниот фрази кои произлегуваат од покер терминологијата и да ги искористиме често се свесни за нивното потекло. Како фрази како кец на десетка во дупка, играјќи за високо ризична, сите одат надвор, блефира, покер лице - често се користат во ситуации кои не се поврзани со покер, па дури и од луѓе кои никогаш не сме имале картички во неговата рака.

 
 
Template by Poker Template & USA Online Casino