Texas Hold em Poker
No Deposit Forum
Poker Strategy
Bankroll Mob
YourPokerCash
Poker Source
Poker Net Online
Lilly Texas Hold em Bankroll
Play No Deposit Poker
Play Online Poker with Titan Poker
poker room
Историјата на покер
најдобрите шеги - Како до подобро расположение - смешни приказни
Илузија на контрола - Ефект на се има - Рационализација на купување - Ефектот на статус кво - Ефектот на избегнување загуби - Хиперболичен намалување на - Ефектот на обратна размислување - Селективна перцепција - Принцип кука - Когнитивна дисонанца - тенденција на самоодбрана
Професионални коцкари - Асоцијални коцкари - Обичните стаден коцкари - Сериозни вечеринка коцкари - компулсивно коцкари
Коцкање зависности
толпата психологија
Како да се мотивираат
Психологија коцкар - парадокс на коцкар
Free Capital Free Casinos Mansion
Texas hold em poker Gambling Online
Spanish
Belarusian
Estonian
Bulgarian
Greek
Croatian
Finnish
Swedish
Portuguese
Taiwanese
Hungarian
Turkish
Ukrainian
Russian
Arabic
Singapore
Japanese
Switzerland
Austria
Italian
Dutch
Belgium
Czech
Slovak
Brazil
German
French
Danish
Filipino
Georgian
Indonesian
Polish
Latvian
Lithuanian
Romanian
Serbian(Macedonian)
Slovenian
Vietnamese
Hebrew
Free Capital Free Casinos Mansion
Download Poker SoftTexas Hold em Poker
Texas Hold em Free
 
Психологија коцкар - парадокс на коцкар

Bet No Deposit
 
 
Texas Hold em Poker

Парадоксот на коцкар (наречен заблуда коцкар), исто така познат како заблуда плеер Алексеј Иванович илузија и заблуда Монте Карло - когнитивни грешка и логичка грешка вклучување на третман на независни случајни настани како зависни настани. Особено, тоа се смета дека настанот кој е продолжување на некои многу неверојатни серија е помалку веројатно отколку настан прекинувај оваа серија. На пример, ние фрли паричка пет пати и паѓа 5 пати по ред опашки. Која е веројатноста дека по шести пат по ред паѓа опашки? Парадоксот лежи во донесување на погрешно толкување на коцкар на веројатноста за овој настан: Веројатноста падна 6 опашки по ред е 1/64, па веројатноста дека тоа паѓа опашки шести пат по ред е 1/64. Тоа е оваа логика не е во ред, затоа што 1/64 е веројатноста за добивање опашки 6 пати по ред утврдени пред судењето. Во време кога таа веќе беше фрлена пет опашки, користете формула за условен веројатност. Веројатноста дека фрли 6 опашки, под услов веќе фрли пет опашки е иста како и веројатноста дека фрли 5 опашки и орел под услов веќе фрли пет опашки, односно половина.

 
 
Template by Poker Template & USA Online Casino