Texas Hold em Poker
No Deposit Forum
Poker Strategy
Bankroll Mob
YourPokerCash
Poker Source
Poker Net Online
Lilly Texas Hold em Bankroll
Play No Deposit Poker
Play Online Poker with Titan Poker
poker room
Историјата на покер
најдобрите шеги - Како до подобро расположение - смешни приказни
Илузија на контрола - Ефект на се има - Рационализација на купување - Ефектот на статус кво - Ефектот на избегнување загуби - Хиперболичен намалување на - Ефектот на обратна размислување - Селективна перцепција - Принцип кука - Когнитивна дисонанца - тенденција на самоодбрана
Професионални коцкари - Асоцијални коцкари - Обичните стаден коцкари - Сериозни вечеринка коцкари - компулсивно коцкари
Коцкање зависности
толпата психологија
Како да се мотивираат
Психологија коцкар - парадокс на коцкар
Free Capital Free Casinos Mansion
Texas hold em poker Gambling Online
Spanish
Belarusian
Estonian
Bulgarian
Greek
Croatian
Finnish
Swedish
Portuguese
Taiwanese
Hungarian
Turkish
Ukrainian
Russian
Arabic
Singapore
Japanese
Switzerland
Austria
Italian
Dutch
Belgium
Czech
Slovak
Brazil
German
French
Danish
Filipino
Georgian
Indonesian
Polish
Latvian
Lithuanian
Romanian
Serbian(Macedonian)
Slovenian
Vietnamese
Hebrew
Free Capital Free Casinos Mansion
Download Poker SoftTexas Hold em Poker
Texas Hold em Free
 
Илузија на контрола - Ефект на се има - Рационализација на купување - Ефектот на статус кво - Ефектот на избегнување загуби - Хиперболичен намалување на - Ефектот на обратна размислување - Селективна перцепција - Принцип кука - Когнитивна дисонанца - тенденција на самоодбрана

Bet No Deposit
 
 
Texas Hold em Poker

Изгледите теорија е теоријата опишувајќи вистински човековото однесување во лицето на ризик. Таа ги зема во предвид емпириските податоци за донесување одлуки во неизвесност. Тој објаснува како и зошто луѓето однесување отстапува од очекуваните корисен модел. Ајде да погледнеме во она што однесувања што ние го гледаме во другите учесници обложување: Илузија на контрола - ефект на се има - Рационализација на купување - Ефектот на статус кво - Ефектот на избегнување загуби - Хиперболичен намалување на - Ефектот на обратна размислување - селективна перцепција - Принцип кука - когнитивна дисонанца - Стремеж самоодбрана - Илузија ponadprzeciętności

илузија на контрола

Често покажуваме заблуда дека прецизноста на предвидувањата направени во секоја ситуација треба да се зголеми со износот на достапни информации. Ова верување е толку популарна поради тоа што не го цениме случајни процеси и секаде трага причинските процеси. Илузија на контрола е убедување на поединецот, повикување шанса од страна на нејзиниот успех е несразмерно поголема отколку во реалноста. На пример, играчи генерал фрли потешко ако сакате висок број, посветлата сиромашните. Самоувереност Луѓето станаа премногу сигурни кога тие чувствуваат дека имаат контрола над настаните. Тоа се издвојува 5 работи кои се зајакне илузија на контрола: Текот бринета во црно Т-маица со вашите прсти покажувајќи кон себе Доверба е важно, но понекогаш се меша Shutterstock селекција. Плеер изборот на себе натпревар, потврдува неговото верување дека тој има поголемо влијание врз текот на настаните отколку ако тие се поставени по случаен избор. Редоследот на резултатите. Ако се успешни неколку пати по ред, играчот ќе се чувствувате контрола над настаните, без оглед на тоа дали резултатите се случајни или не. Познавање на проблемот. Колку повеќе знаеме за проблемот, толку е поголема илузија на контрола што го имаме. Толку многу играчи дури и со основни познавања тие чувствуваат дека можат да го контролираат исходот на состанокот. Информации. Колку повеќе информации ви добие околу натпреварот, толку е поголема илузија на контрола чувствува играчот. Кога ќе добиеме нови информации, обично се обрне внимание на својата уникатност, често занемарувајќи важноста на оваа информација. Затоа, секогаш постои нова порака зголемува знаењето на играчот. Посветеност. Поголемо вклучување на играчот, толку е поголема илузија на контрола. По живо, ние често имаат впечаток дека "ние обезбеди" резултат. Јас навистина не треба да се, се разбира, нема ефект.

ефект на се има

Како што велат тие Англосаксонците: загуба боли повеќе од задоволен профит. На пример, губење на $ 500 се чувствуваат многу повеќе од победа $ 500. Повеќе добиваме, во исто време победи за нас помала вредност. Е соодветно загуби - колку повеќе ние ја изгуби истата загуба помалку ни наштети. Вредностите во зависност од добивка Добивка / загуба. Креаторите на теоријата на перспектива многу јасно се разликува од обликот на функцијата вредност за загуби и за добивки. За разлика од очекуваната корист теорија, изгледите теорија предвидува дека опциите на носителите на одлуки ќе зависи од тоа колку е врамена ова прашање. Ако се избере референтна точка, така што резултатот на одлуката ќе биде сфатен како добивка, творец одлука покажува одбивност кон ризик. Ако референтната точка ќе се постави, така што исходот на одлуката ќе се почувствува како загуба, одлучувачот покажува подготвеност да преземе ризици. Kahneman и Tversky наместо на веројатноста за воведување на "скали на одлучување". Излезе дека тежината на донесување одлуки не секогаш соодветствува со веројатност. Поточно, теоријата на проспектот вели дека луѓето ја потценувајте средна и висока веројатност, додека се прецени ниска веројатност (види слика подолу). На тегови над линијата y = 1/3x за мали веројатности и погоре за слобода. Ефектот на сопственоста е тенденција да се однесуваат на нивните работи повеќе вредни од немаат идентични. Ова може да се види и во горниот дијаграм. Функција вредност се зголемува толку нежно за загуби и за добивки. Поголемите постигне профит, помалку е важно за нас (помали зголемувања, бидејќи ние сакаме повеќе и повеќе). Откако ќе заработува $ 500, ова е just'll заработи 1500zł дава истото ниво на вредност (задоволство), итн (Ова исто така го објаснува фактот дека тоа е тешко да се префрлат на луѓето од пониските приходи по заработка навистина добри). Ситуацијата е симетрична за загуби. Но, тука веќе 200zl загуба дава намалување на задоволство како заработува $ 500. Загуба од $ 500 е 2 пати повеќе се чувствува од заработуваат таа сума. Пример за ефектот на сопственост Замислете дека ние се намалување во форма на акции на одредена компанија X, кој се наоѓа повеќе од 20 години. Ќе ги сакаме и после сето ова време сосема безлично продаде да се инвестира во подобра инвестиција? Истражувањата покажаа дека луѓето претпочитаат за иднината непроменета форма на инвестиции и обично е во корист на одржување на наследна форма и се противат на сериозни промени во нивната структура. Сметаат дека овие акции како привилегирани во извесна смисла.

Ефект на се има оние играчи

Затоа, играчите се често е тешко да се продаде фабриката, која беше заведени одлука, додека се уште постои можност да се направи. Играчите често се закачите на времето на залог. Се сомневам дека многу од аматери не odsprzedałoby вашиот забава доколку дури и поголем износ отколку што купуваат. Човек може да се пофали со друг, тој го купил пет тенкови Ние сакаме да се оправда валидноста на правење погрешни одлуки.

Рационализација на купување

Рационализација на купување тенденција да се убеди по фактот дека таа има преземено вистинската одлука. Овој процес е наменет за одржување на добро расположение по одлуката за тоа кој ќе биде проблем. Особено по преземањето на погрешна одлука во потрага повеќе или помалку лажни расудување. Рационализација одигра овој леб видови сомнева ќебе играчи облози. Дали често лажат себе кажува се што ќе се направи истата добри одлуки? :)

Ефектот на статус кво

Ефектот на статус кво е неподготвеност да се промени и тенденција да ги прифатат состојбата на статус кво. Конзервативен пристап ќелав човек во маица со кренати раце и искривени лице конзервативен пристап е удобна, но бескорисни, Shutterstock Истражувањата покажуваат дека луѓето обично сакаат да се промени состојбата на статус кво. Ова неподготвеност толку повеќе се интензивира, повеќе промени е комплицирано. Често ние сме свесни дека модификациите да донесе значајни бенефиции, но се уште преферираат да оставиме се како што е. За многу луѓе, овој ефект е многу силна. Статус кво состојбата на статус кво играчи пример ако играчот може да игра само во една обложувалница. Често, дури и ако тоа е свесен дека на друго место ќе имаат подобар шансите и поголеми можности (на пример, размена на обложување). Луѓето се природно удобно и мрзливи во моето мислење. За некои, нова сметка е огромен напор :)

Ефектот на избегнување на загубите

миопија загуба избегнување е често случај дека на долг рок, можеме да се здобијат со повеќе. Време е да работи во наша полза. Но многу луѓе се погледне myopically, кои не се оптимални одлуки. Истражувачите врши следниве експеримент: Тие изјави на група на универзитетскиот кадар со реален годишен стапки на поврат на обврзници и акции. Тие побараа она што дел од нивните инвестиции ustaliliby за вашиот пензиски фонд. Потенцијалните инвеститори одлучи на соодносот на 60% обврзници и 40% од акциите. Споредба на приносите на перика индекс во корист на перика. Втората група ја претстави 30-годишна стапка на поврат на обврзници и акции (се разбира за акција се многу подобри во толку долго време). Како резултат на оваа одлука е до 90% од акциите. Првата група не видов дека високите стапки на поврат не само оправда своето ризици, но обезбеди прилично дарежлив бонус. диспозиција ефект претпоставиме дека еден проект заработи 20%, а од друга имаме изгубени 20%, и ние двајцата може да продолжи. Повеќето луѓе би се откажал од Првата опција запечатување на профит и надевајќи се дека загубата ќе биде направен за. Оваа акција се нарекува ефект на располагање. Зошто ние да дејствува? Заковаме марки rekąKsięgowanie профит, оставајќи загуби Shutterstock Ние се стремиме да бидеме горди, бидејќи на добивката и да се избегне болка поврзана со загуба. Но се откажува од нахакан трансакција е рационален потег, додека одржувањето на попуст? Така, ако одговорот на еден од следниве прашања е "да", односно дека подлегнуваат на ефект на располагање: - Ако само приносот од инвестициите на ниво веднаш ја продаде. - Си го заборавив толку многу што јас апсолутно не може да се врати од сега. - Јас ќе го оставиме како што е, полошо веројатно не може да биде (повеќе веројатно не ќе го изгуби). Што го одредува колку е болна таа е за нас да отпад? Ја споредиме вкупно (како во училницата кога стигнавме лоша оценка). Кога ќе направи погрешна одлука, каде што голем број на луѓе дејствувале како, се чувствуваат поудобно. Значи, кога некој играч го гледа дека другите луѓе прават добро, не сака да нормално се помири со загуба. Тогаш има впечаток дека тој направил грешка што беше се избегне и затворање биланс ќе се чувствуваат многу силно жалење. Многу луѓе го користат и други видови tipster што емоционални причини е добро. Ако, земајќи ги во предвид советот аналитичар, типот ќе бидат погодени, играчот зема сите слава за себе и објаснува успехот на нивните знаења и вештини. Инаку, обвинува советник и на тој начин го намалува нивото на тага.

Ефектот на потонат трошоци

Ефектот на потонат трошоци е една од најважните последици за избегнување на загуби. Замислете ваква ситуација: Еден пријател бара од нас да се испита некои од натпревар. По поблиски испитување што се испоставува, сепак, дека овој натпревар ништо посебно се издвојува. Сега се разгледа начинот на игра би го одбрале, ако сакаме нешто да се обложи на. Веројатно ќе се избере само разложени натпревар. Зошто? Нашиот впечаток можеби ќе мора да биде таква што ако ние поминал толку многу време веќе, треба да се игра. За време на преносот во живо, но излегува дека нашиот тим загуби првиот гол. Сега ние може да почнат да чувствуваат страв од губењето на нашите напори. Па ние се стави на него малку повеќе пари во просек до стапка, главно поради тоа што просечната стапка на неа беше ставен многу повеќе! Не плаќаат екстра за невестата мое мислење неподлегнување потонат цена ефект е како додавање на пари на невестата, со што тоа нема. Црната силуета на атрактивни kobietyTrzeba во можност да се помири со инвестиција непрофитабилен Ние причина на таков начин дека ако си трошат толку многу време, а потоа пари, тоа е срам дека сето тоа е залудно и не донесе профит. Затоа поднесе оставка од други натпревари и наместо да гледаме кон иднината, ние се фокусираме на нашето минато вклучување и во овој поглед ние се донесуваат одлуки. Рационално Играчот не ги зема предвид последните добивки и загуби при донесување на одлуки. Ирационален потонат цена ефект лежи во фактот дека луѓето се подготвени да ги преземат време за одлуката, само ако бил поврзан со значително трошоците на време, пари или напор. Прилог е посилна, толку повеќе ќе стави овие средства во трансакцијата. Ефектот на избегнување загуби лежи во фактот дека играчите на сите трошоци се избегне затворање билансот на состојба во црвено.

Одлуката однос на резултатите од

Често, одлуки за иднината на игри се зависи од резултатите веќе постигната. Ние работиме така што по успехот ние сме подготвени да се задржи игра и игра дури и повеќе ризично, бидејќи претставата некако "не за своите пари." Ако го изгубите по освојувањето 100 PLN 50 PLN, велиме дека се "тешки" (механизам "на куќата"). Еден добар играч, но аспекти секој денар! Сепак, по серија порази обично се силно обесхрабрени и се покажува далеку помалку склони кон ризик, обесхрабрени од неуспеси (пасивен играч). Често оваа ситуација останува трајно силен страв во обидуваат својата среќа повторно. Ситуацијата не е толку едноставен. Еден човек во бела кошула и вратоврска, ја зграпчува главата подготвеност да игра до причината за тешка губење на желба да играат Се случува по поразот, сакаме само да се игра. Играчи пасивни сакаат да го затвори денот со негативно салдо и да чекаат подобри времиња. Играчи Активни сакате брзо да го поништи и не се било одлука што дефинитивно затворени. Таков човек, кој не се помири со губењето, е подготвен да земе учество во било коцкање игра, само за да се компензира за загубата. Ако овие загуби не беа, ќе му бидат потребни еден играч не учествува во играта. Како резултат на тоа, најчесто како резултат на брзање и избрзани одлуки се изгуби дури и повеќе пари. Знаеме дека ова и како желба да се игра. Професионални играчи прифати пораз и често завршуваат играта на даден ден, со цел да не падне во навалување. Тие знаат дека следниот ден ќе им даде шанса да заработат повторно и ќе почне со "свеж ум", без емоционална багаж.

Хиперболичен намалување на

Хиперболичен намалување на тенденцијата да се преферираат порано добивки од посилното подоцна, двете добивки се поблиску до сегашноста. Пример за намалување на вредноста на луѓе претпочитаат да добијат 50 $ еднаш од 100 долари годишно. Сепак, тие претпочитаат 100 $ за шест години од 50 $ за 5 години. Првата опција е поблиску до денес. Се разбира, парите добиени пред да може да се инвестира. Одлагање на плаќање може да биде девалвирана па дури и невозможно (на пр умре пред уплатата). Хиперболичен намалување на вредноста меѓу играчите Betfair Stówki од една страна, пени на drugiejWolimy мали профити, но штом ова однесување многу добро да се види меѓу играчите tradujących на Betfair. Тие често извршуваат профит дури и по бескорисни предмети, додека во долгорочната стратегија ги препродава често донесе повисок профит. Се разбира дека има своја логичка оправданост. Поголем износ на сметката овозможува tradować понатаму и да произведуваат повеќе профит со зголемување или стапка. Секој треба да размислува за она што тактики најмногу тој реагира. Брза имплементација на профит, тоа е сигурно "чиста совест". Изложеност на ризик, тоа е често се непотребни, според некои темперамент.

Ефектот на обратна размислување

Ефектот на обратна размислување (Знаев дека ова ќе се случи) вклучува оценување минатите настани како што се повеќе предвидлива, отколку што беа во реалноста. Седи бизнисмен покажува својата рака на лаптоп екран кога ќе го знаат резултатот од наше мислење за играта се менува, Shutterstock Знаев дека ќе биде толку Психолозите имаат забележано дека знаењето за проблемот веќе настан модифицира пред пресуди за веројатноста на нејзиното појавување (Kozielecki 1977). Способноста на прецизни предвидувања често е клучен за спортско обложување (иако ова не е од суштинско значење). За жал, ретко кој е во состојба да обезбеди систематски и правилно одговара на резултатите. На пазарот е полн со изненадувања. Интересно, по појавата на дури и многу веројатно настани, многу луѓе сметаат дека, всушност, тоа е невозможно да се предвиди однапред. Овој тип на ефект го прави тешко да се на место грешки направени од страна на нив во исчекување. Влијанието на ефектот на обратна размислување на човекот често се врти оваа информација во своите знаења, кои можат да предизвикаат нарушување хиерархија на вредности, често дејствува како родител, бидејќи тоа се однесува на настаните и добро дефинирани. Ова, за возврат предизвикува ретроспективна анализа на случај, има целосно го променивме хиерархија на вредности. Сите други податоци се само позадина на тема што би можело да се случи. Причината за ефектот на обратна размислување размислување обратен ефект зачувува самодоверба. Грешки при предвидувањето може да ги намали самодовербата на човекот и предизвика вознемиреност. Тоа е причината зошто ние изговор дека всушност, јас знаев дека тоа ќе се случи. Ова ни помага да се задржат постојните самодоверба.

селективна перцепција

Селективна перцепција е тенденцијата да абнормална перцепција на нашите очекувања и верувања. Тоа е многу тесно поврзана со ефектот на плацебо ефект. Лицето со набљудуваниот ефект не е објективен и често се само во потрага по потврда на нивните тези. Лупа се применува највисоките мислења за зголемување на еден елемент може да го наруши целата слика, Shutterstock Субјективните перцепции одговара на играчи способност објективно да се погледне за играчот е предуслов за успех во растенијата. Често сакаат да се на почетокот ќе стави играчот победи. Кога ќе видиме дека тој го прави полошо, иако сите индикации се дека тие ќе победи на натпреварот, обидувајќи се да го фати на сигнали, кои, сепак, може говорат во прилог на нашиот конкурент. Професионални играчи се во можност да се дојде до условите со загуба, и покрај симпатиите даде на играчот во ситуација каде што "се исклучува" оствари загуба ако е потребно.

принцип кука

Принципот на hooking тенденција да се направи нешто или дека нешто само затоа што многу луѓе го прават тоа. Таа е позната како "стампедо". Како "по толпата" не се оцени вистинската придобивките од однесување.

Стампедо во растенијата

Овој принцип е многу поврзана со психологијата на толпата. Во случај на постројки по толпата е ретко индицирана. Се разбира, со толпата, да не се бориме. Го слуша слепо, сепак, може да има катастрофални последици. На пример, многу играчи се користи за да се обложуваат прогресија систем. Некомпетентни неговата употреба е едноставен начин до банкрот. Тоа е популарен метод, но најдобрите играчи не се применуваат.

когнитивна дисонанца

Когнитивна дисонанца е непријатно чувство на напнатост, поради информации дека е во согласност со нашата слика за себе како разумен човек. На сликата за себе како играч Ален Ајверсон применува мраз на главата со воздух на niedowierzaniaKoszykasz Ален Ајверсон не може да верувам дека луѓето имаат одредена поглед на светот и самите себе, а понекогаш и тие верувања се взаемно контрадикторни. Дисонанца се јавува најчесто како резултат вклучат во активност која е во спротивност со сликата на мене како разумен човек. Ова предизвикува непријатност и желба да се намали вака: со промена на своето однесување, така што тоа е во согласност со dysonansowym когнитивни елемент. Често overstressing на позитивните аспекти на одлуката: таа всушност имале многу ситуации, но дека тие не го употреби ... оправданоста на однесување - менување на една од когнитивни елементи за да биде доследен (или барем помалку неконзистентни) со однесување: ако е така изгледа за натпревари на подалеку, и не само на краиштата, тоа навистина не треба да се изгуби. од оправдување однесување - додавање на нови когнитивни елементи кои се во согласност со однесувањето на поединци, а јас не знаев дека г-дин Х нема да игра ако знаев, јас не би се ставил. Кога беа прашани за шансите на лицето на успехот на проектот скоро секогаш ги претераниот, без оглед на знаење, тој има. Силно изненадени бизнисмен како да ме праша? Што не е во ред со него не ми е, Shutterstock

тенденција на самоодбрана

Овој тренд е во феноменот на самоодбрана за доделување одговорност за успешна и одговорност за неуспехот да се надворешни фактори. Овој процес е дизајниран да ги заштити самодоверба. Тенденција на самоодбрана се смета за здрава феномен не се случи до екстремна верзија.

причините за неуспесите

Се свесни за овој процес, тоа е вреди да се размислува она што навистина е за моите успеси? А што е со неуспеси? А професионален играч прифаќа неуспех како дел од играта. Тој знае дека без пораз на играта е невозможно. Затоа се фокусира на фактот дека сумата од успесите достигна повисоки вредности отколку збирот на неуспеси.

илузија илузија е тенденцијата да се прецени своите способности во споредба со другите луѓе. Ефектот на ова е дека повеќето луѓе се сметаат себеси за да биде подобро од просекот. Оваа тенденција ја нагласува особено важно кога се проценува области на тестот. На натпросечна плеер Текот бринета потпрена на оградата со раката во џебот Многу играчи се смета дека се над просекот Shutterstock пример на самоувереност може да биде ситуација во која некој играч со 10 € на вашиот кориснички налог bookmaker добива 40 €. Потоа, сепак, од непознати причини изгубил сè. Зошто? Кога почетник успева во релативно кратко време да се размножуваат во сопственост (обично мали) капитал, потсвесно или свесно го помислив нешто како, "Мојата одлука е многу добар. Ogywać можам да Букмејкер. Ако го ставам почесто, побрзо мултиплицираат главниот град. "Се јавува намалување на концентрацијата. Плеер престанува да придаваат големо значење на секоја фабрика која го става. ПОДОЛГ ПОЧИТ тешко заработени пари, објаснувајќи себеси дека играта всушност, "не за неа". И ако игра за пари доби од bookmaker, тоа може од време на време, на "потфат" за возбуда или забава. Често, заедно со топење заработени капитал може да се случи аверзија кон загуби, кои ќе предизвикаат пад лавина во главниот град, како резултат на што го прави избрзани одлуки. Ако сте човек, кој е често премногу сигурни ЗАПОМНЕТЕ: Почитување секоја пари. Неговото или со освојувањето на bookie. Избегне паѓање во навалување. Продолжи да игра под влијание на емоции, желба да играат брзо е брз пат кон банкротство. Постави дневен лимит загуби и се држи до тоа! Отпишување себе најважните правила и се држи до нив! Во царството на растенијата многу играчи сметаат за над просекот. Но, вистината е дека само 14% од луѓето заработуваат на нив, а остатокот оди околу нула (38%) или е во црвено 48% (податоци за играчите примерок 833, види. Заработат нивните сајтови). Ќе мора да работат многу напорно за да се добие барем групата на играчи кои кружат околу нула :)

 
 
Template by Poker Template & USA Online Casino